1. Pynte hytta

Lite kan løfte stemningen bedre enn å pynte og stelle i stand. Jeg fant en koselig liten ting som passer perfekt for de som har lyst på noe minimalistisk, bærekraftig og av høy kvalitetsdesign: kaninen til bedriften Freywood. Kaninen har en enkel, nydelig form og er håndlaget. Du kan velge din favoritt fra tre forskjellige typer treverk: ask, eik og lønn. Prislappen på kaninen er høy, men Freywood er ikke et vanlig selskap. Det består av selvstendige norske håndverkere og attføringsbedrifter og fokuserer på høy kvalitet og miljøvennlige interiørprodukter, langt borte fra masseproduserte varer.


Freywood kaninen finner du her

2. Holde seg varm

Jeg vet ikke hvor mange av dere har gulvvarme på hytta, men ikke alle, tror jeg. I det minste har ikke vi det. Kalde føtter er ikke noe hyggelig, så jeg fant noen fine gule tøfler fra Tova som passer både for menn og kvinner nå i påsketiden. De er ikke produsert i Norge, men i Darhan, Mongolia, som er med å støtte lokalbefolkningen der. Tøflene er laget av merinoull og sålen (dessverre for alle veggiser) av semsket skinn. Jeg lette etter noe godt veggisalternativ, men jeg fant bare et hefte til tovede tøfler for damer fra Sandnes Garn. De er helt fine, men ikke alle jenter kan strikke. Veganere burde jo også holde føttene sine varme. Hva tenker dere om de gule kule tøflene fra Pysjn? De passer også for begge kjønn og er kjempemyke og varme. De er heller ikke produsert i Norge, men Pysjns eier har vært i Suzhou, Kina, for å se at arbeiderne som lager produktene jobber i anstendige forhold.


Tova tøfler finner du her
Sandnes Garn heftet finner du her
Pysjn tøfler finner du her

3. Underholdning

Hvis du leter etter spenning i påsketiden har noen av de norske forlagene forberedt gode tilbud på påskekrim. Svært interessant ser boken Påskekrim 2019 ut fra Capitana. Definitivt ikke på grunn av bokomslaget, men på grunn av innholdet. Boka inneholder 16 kriminalnoveller fra forskjellige norske forfattere, som betyr at vi kan nyte 16 forskjellige fortellingstyper og være sikker på at vi finner noe vi liker.

For de som er interessert i ikke-blodige historier og foretrekker å samles med venner for å spille litt, så har Gyldendal, Capitana og Capellen Damm publisert nye påskequizer spesiell for i år. Alle inneholder enorme mengder av forskjellige spørsmål, så vær klar for utfordringer og morsomheter!

4. Påskegodt

Så vi sitter med varme tøfler på oss, med en flott bok i hånden og nyter nytt interiør til hytta eller hjemmet i form av en fin kanin… Noe mer vi trenger? Noe søtt, selvfølgelig! Jentene på tunet (Jeg skrev mer om dem nylig her) har forberedt spesielle påskesjokolader: nydelige biter av Påskekos i sjarmerende former (som inneholder bl.a. marsipan, bær, frukt, lakrispulver, likør, mandel og pistasjnøtt) og Påskeegg som inneholder mange velsmakende godterier (marsipan, karamell, lakris, nougat, friske bærsmaker, fyldige sjokoladebiter, praliner med nøtter og godsaker med likør). Nam!


Påskekos, Påskeegg og andre påskegulesjokolader til Jentene finner du her

4. Glede andre

Om du tilbringer tid med ungen din, så gjør ingenting deg lykkeligere enn å gjøre han/henne glad. Hva med å kjøpe et kosedyr fra Hjertefryd? Deres håndlagde påskehøner og påskeharer er helt unike. Jeg liker for eksempel at de kan sitte selv. Det ville være morsomt å sette dem i nærheten av dattera mi, så kunne de øvd på å sitte sammen.

Hvis du har et eldre barn og ikke har ti tommeltotter som jeg, eller bare vil lage noe uvanlig med venner 😉 så kan det være kult å lage noen kyllinger selv. Hillesvåg Ullvarefabrikk har forberedet en spesiell påske-hobbypakke, da kan dere lage egne søte merinokyllinger!

Påskehøner og påskeharer finner du her
Påskehobbypakke finner du her

6. Gjøre livet lettere

For dere som pakker sekken til hytteturen i siste øyeblikket og har mange ting å ha med så har Kaos enkle og pene bager. De kan romme 64 liter og er laget med miljønett i et kraftig canvas. Bagene finnes i bl.a. to lykkelige påskefargekombinasjoner: den ene er gul, beige og plomme og den andre er gul, beige og blå.


Bagene til Kaos finner du her

Framhevet bildet fra <a href=»https://www.freepik.com/free-photos-vectors/baby»>Baby photo created by prostooleh – www.freepik.com</a>