Det var i det 3. trimesteret av svangerskapet at jeg begynte å lete etter en krem eller olje til min voksende, som en oppblåsbar ballong, mage. Min oppmerksomhet ble tiltrukket av anti-strekkmerkeoljen fra Aromacea. Oljen er økologisk, vegansk og full av naturlige næringsstoffer. Når man ser på ingrediensene, er det lett å se at de ble valgt med omhu og kunnskap.

Næringsrik innhold

Mandelolje, avocadoolje, tistelolje, hvetekimolje, mandarinolje, rosentre, neroli. Alle sammen er en vitaminbombe som stimulerer huden. De hjelper å forbedre kvaliteten av kollagen og hjelper å holde huden fuktig og fast.

Om du er nysgjerrig og vil vite mer detaljene om de egenskapene til de brukte vegetabilske oljene, kan du lese om dem for eksempel på Aromacea sin nettside.

Noen ord om bruken

Hva som er viktig er at oljen er trygg for å bruke både for de som har veldig sensitiv hud, på brystet under amming, og på magen etter keisersnitt (etter at såret er lukket og grodd). Et kosmetikk virkelig designet med tanke på kvinner under graviditet og barseltid uansett våres forskjellige behov.

Om du vil bli kvitt allerede eksisterende strekkmerker, så kan ikke oljen fjerne dem. Det finnes faktisk ingen anti-strekkmerke olje som kan gjøre det. Derfor anbefaler Ina andre, sterkere metoder. Det kan være at anti-strekkmerke oljer kan hjelpe å redusere dem til en viss grad, men «Hvor lenge for å se forskjell er vanskelig å si – det er så individuelt.» – sier hun.

Ina Hviding som står bak Aromacea, har gitt meg forskjellige tips om hvordan oljen brukes for å få de beste resultatene. Hun anbefaler å begynne med oljen rundt uke 24, så det er i det 2. trimestre, når magen begynner å vokse betydelig. Hun foreslår å avslutte med den «godt inn i ammeperioden (til man har nådd normalvekten sin igjen)». Hun minner også om at mange får strekkmerker på brystet på grunn av amming, så det er lurt å huske å bruke oljen der også.

Om du vil bli kvitt med allerede eksisterende strekkmerker, så kan ikke oljen fjerne dem. Det finnes faktisk ingen anti-strekkmerke olje som kan gjøre det. Derfor anbefaler Ina andre, sterkere metoder. Det kan være at anti-strekkmerke oljer kan hjelpe å redusere dem til en viss grad, likevel. Men «Hvor lenge for å se forskjell er vanskelig å si – det er så individuelt.» – sier hun.

Aromatisk tilbud

Aromacea lager også andre slags kosmetikk. Alle er økologiske, og ved produksjon brukes ikke bare økologisk dyrkede planter, men til og med viltvoksende planter. Du kan finne det spennende sortimentet til bedriften  her. Kosmetikken skiller seg ut med interessante aromatiske duftkombinasjoner, som er inspirert av gresk kultur og natur.

Grunderen til Aromacea, Ina Hviding, er utdannet innenfor aromaterapi og eteriske oljer og har utviklet sin kunnskap i 24 år allerede. Anti-strekkmerkeoljen blir en naturlig frukt av hennes opparbeidede kunnskap om oljer og erfaring, samt når hun selv brukte oljen gjennom sine egne to graviditeter.


Dette kan interessere deg: