Hagesesongen kommer snart og dette er en perfekt mulighet til å ta en nærmere titt på de beste arbeidsklærne for kvinner som jeg vet om. Om du ikke har hørt om dem ennå så er det på tide, for de er noe alle nordmenn kan være stolt av, og skryte av på den internasjonale arenaen.

Fra bygda til by

For de som jobber på gård er det ingen overraskelse at det er Traktorpikene jeg snakker om. Bedriften ble etablert av to kvinnelige bønder som har utviklet klær med egenskapene de selv trengte og manglet i sin jobb. De to grunder-søstre, Ine og Thrine, har gjort mye riktig, og bedriften fikk fra begynnelsen mye anerkjennelse blant start-up spesialister og, hva som trolig er det viktigste, blant kundene.

Kvinner som jobber på landsbygda ble det første fokuset til bedriften, men arbeidsklærne til Traktorpikene er definitivt ikke bare for bønder. De passer til alle forskjellige typer utendørs arbeid, som gjør dem perfekte til de som er glad i hagearbeid, for håndverkere, samt andre som jobber mye ute, for eksempel barnehagelærere, etc.

Den klassiske arbeidsjakka

En flott eksempel på Traktorpikene sine klær er min arbeidsjakke. Modellen er en slags klassiker blant Traktorpikene sine produkter. Jeg har sett disse arbeidsjakkene i forskjellige situasjoner, som viser at det bare er vår fantasi som setter grensene for deres bruk. For meg, en bypike 😉, er den en perfekt arbeidsjakke til hagen.

Klar for drømmehagen

Jakka lages av et slitesterkt materiale som er overraskende lett. Materialet er vannavstøtende og jeg synes av egen erfaring at den har vindtette egenskaper (selv om det står ikke på nettsiden). Praktisk borrelåsjustering nederst på ermet, og fine pulsvarmere er også noen andre fordeler. Flere smarte lommer, alle med glidelås, sys inn på en smart måte at de ikke stikker ut og blir “fanget” av noe, og alt inne i lommen blir på plassen sin. Alt dette gjør at jeg føler meg klar for forskjellige utfordringer og at jeg må ikke bry meg om søl, torner, og andre type “hageoverraskelser”. Jeg føler meg til og med ikke “chubby” når jeg møter en nabo eller løper innom butikken mellom slagene 😉.

«Du trenger ikke se ut som en mann selv om du jobber som en kar!»

Slagordet til bedriften passer helt perfekt fordi det som skiller jakka best fra andre er dens feminine form. Gründerne forteller at de tok inspirasjon til fasongen fra bunadsvesten til Trønder- og Namdalsbunaden, og fra rytterjakker. Arbeidsjakka har justerbar stramming på baksiden, noe som gjør den lett å tilpasse i livet. Det lille ekstra gjør at jakken er både mer komfortabel og finere enn vanlige arbeidsjakker. Jeg vil fremheve denne funksjonen ekstra fordi den gjorde at jeg kunne bruke jakka mi til og med under svangerskapet! Men om du vil være helt sikker på at den skal passe også når du er gravid, forberedte Traktorpikene et ekstra magestykke som gjør at man (kvinne 😉 ) kan ha enda mer plass til en voksende magen og bryster.

Og det er ikke alt…

Arbeidsjakkene finnes i flere fine fargekombinasjoner, og min favoritt, brun med mørk rosa, er faktisk bestselgeren. Traktorpikene unngår flashy farger, som de fleste jenter ikke liker, men for ekstra synlighet er jakkene utstyrt med reflekser. Refleksene er langs ermene og i høyde med skulderbladene, og de ble designet på slik diskret måte at de ligner mer på en ekstra pynt enn på en ekstra sikkerhet.

Traktorpikene sine arbeidsjakker er så godt tilpasset til kvinners behov! Komfortable, praktiske, feminine… gjør at mann kan føle seg på plass. Jeg har ikke klart å finne en bedre alternativ på en arbeidsjakke til nå. Og hva tenker dere? Har dere kanskje også prøvd jakkene til Traktorpikene selv? Eller kjenner dere andre gode arbeidsjakker til kvinner som passer til hagearbeidet? Gjerne del deres erfaring i kommentarfeltet 😊

Du kan gjerne sjekke Traktorpikene sitt tilbud her.