Blikkfang – og i et øyeblikk vakte min oppmerksomhet et blomstrete skjørt. De andre skjørtene henger ikke langt etter. De er nydelige og unike. Jeg visste fra begynnelsen – med dette merket ønsker jeg å begynne min Uoffisielle Guide til Vesterålens Produkter og Bedrifter.

Blikkfang har vært drevet av Astrid Zabernig siden 2014, men det var først i 2017 hun fant fantastiske italienske ullstoff som inspirerte henne til å sy skjørt. De var så fine og komfortable at de har blitt fokuset til bedriften helt til nå.

Varmetid

For varme dager bruker Blikkfang stoffer som er de beste mot huden når hetebølgene slår til: lin og bomull. Begge er kjent for sine pustende, hygroskopiske og kjølende egenskaper. Stoffene er alltid økotex sertifisert og uten tilsatt kjemiske stoffer. Skjørtene er i intense farger, slik at de passer godt til solskinnsdager.

Kaldtid

For kjølige dager syr Blikkfang i italienske ullstoff. Dyrevelferd for Astrid er veldig viktig. Ullstoffene hun kjøper er økologiske og fra dyr som er behandlet godt. Disse ullstoffene er de hun forelsket i for noen år siden på grunn av sine fantastiske mønstre som vanligvis ikke er mulig å finne andre steder. Ullskjørtene skiller seg definitivt ut. Du kan velge mellom blomstrete, prikkete og ensfargede. Med, eller uten lommer. Linningene sys i bomull og lycra for å sikre tilpasning til forskjellige kroppstyper.

Former og farger

Klær til Blikkfang inspireres av former og farger som omgir skaperen. Nordnorsk unik fargerik natur, fjellturer og møter med kreative mennesker er det som stimulerer arbeidet hennes mest. Følelse av stoffstruktur, utseende på mønstre, miljø- og dyrs-vennlighet er noe som Astrid legger spesielt merke til.

Nyt(t) skjørt

Så hva med dette skjørtet som fanget blikket mitt? Jeg valgte helt uvanlige farger til meg: rosa blomster på grønn bakgrunn med magenta lining. Skjørtet er i merino ull og er kjempemykt og behagelig å ha på. Det er også overraskende lett. Når jeg fikk skjørtet var det akkurat når min gravidmage begynte å vokse som gal, så jeg var litt bekymret at jeg måtte vente til å bruke det etter fødselen, men til min gledelige overraskelse er linningen så stretchy at jeg passer i skjørtet uten problemer. Til og med skal jeg klare å bruke det flere uker i fremtiden også!  Nå bærer jeg skjørtet rett under brystet eller under magen, men i fremtiden har jeg lyst til å bruke det rundt midjen. Hvordan ser skjørtet i «gravidversjonen» kan dere bestemme selv når dere ser på mine bilder. 😊

Skjørtet skal definitivt passe til kalde dager, men det fungerer faktisk også kjempebra i Nord-Norges sommertid! Vi har mindre enn 15 grader, men med sterk sol akkurat nå. Skjørtets ullstoff beskytter meg godt mot både kald luft og intense solstråler.

Alt i alt er jeg fornøyd med nytt skjørt og venter med nysgjerrighet på å sjekke hvordan det skal fungere i vintertiden når jeg skal få tilbake midjen min 😉

Bestilling

Du kan finne ditt favorittskjørt hos Blikkfang sin nettbutikk og på lokale messer og markeder. Du kan holde deg oppdatert om produkter på Blikkfang sin fb-side og instagram.