Valentins- og Morsdag er nesten her og hjerte-tema er overalt. Jeg har tilbragt denne måneden på jakt etter hjerter som kunne skilt seg ut i denne mengden. Nå vil jeg gjerne dele noen av mine favoritt funn med dere.

Obs! Du kan gjerne trykke på navnet til hver bedrift for å se nettbutikken deres.

Glasshjerte fra Stine Hoff Kunstglass

Et hjerte som ble skapt i en ekte, varm omgivelse 😄 Det håndlages (og munnblåses) av Stine Hoff i det første glassblåserverkstedet i Bergen. De finnes i utrolig mange fargevarianter! Dette gjør at hvert eneste hjerte er unikt og forteller sin egen lille historie, slik som det er i livet. Hva som også er kult er at Stine Hoff kan gravere (på etterspørsel) en personlig hilsen inni glasset. Og det gjelder også glass som allerede er ferdig laget.

OBS! (og hint til min forlovede som korrigeringer teksten 😄) Hos Stine Hoff glassblåserverksted kan man også prøve glassblåsing selv! Det kan være en perfekt gave for de som foretrekker nye opplevelser enn fine ting, eller for de som synes at de fineste tingene lages av den man er glad i 😀

Hjertefat fra AR-Keramikk

Hjertefatene laget av Anita Røbech er bevis på at det fortsatt er mulig å lage et fat og overraske. De lages av steingodsleire i forskjellige stiler: du kan blant annet finne noen med retro prikker, andre med barokke engler, og mine favoritter: de som minner meg om en viktoriansk stil. De skiller seg ut med sine unike mønstre og velbalanserte gule, blanke ornamenter. For å lage avtrykkene på dem, bruker Anita hennes bestemors gamle heklede duker. Hjertefatene blir virkeliggjort av to forskjellige kunstneriske historier, av to talentfulle damer. Den tredje historien gjenstår å bli skrevet ved bruk av sine nye eiere.

Det finnes også hjerte-tema i andre keramikkprodukter til AR-Keramikk også, bl.a. kopper, boller, engler.

OBS! Om du liker å lage gaver selv, kan Anita Røbech hjelpe deg med det på sine kurs i diverse keramikk-teknikker.

Hjerte-bokmerke fra Hilde Hekler

Et heklet hjerte på binders med metallanheng.

Hjertebokmerket passer ikke bare til lesehester, men også til studenter, forretningskvinner og de som driver med papirarbeid. Bokmerket er en koselig måte å minne dem på, i travle tider, at noen bryr seg om dem. En enkelt gave til en rimelig pris. Veldig søt og meningsfull.

Hjertene til bokmerkene finnes i forskjellige farger og lages av bomull som ble mercerisert. Dette gjør hjertene både mer glansfulle og holdbare, ettersom de ikke loer. Bindersene er gullfarget metall. Anhengene er i sølvfarget metall, og avhengig av hvert produkt, kan de ta en symbolsk form inspirert av naturen, eller ha et motiverende sitat på.

Hjertesåpe fra Ka-Ca Såper

En naturlig, håndlaget såpe med en søt hjerteform og glitrende mønster på toppen: kjempefin! Den dufter av lime, pepper og patchouli.

Dere husker kanskje den fra mitt forrige innlegg om den sørlandske såpeprodusenten (se her) og den spennende konkurransen hvor dere kunne vinne nøyaktig denne såpen. Jeg spurte vinneren om å dele sin erfaring med oss.

«Jeg likte Hjertesåpen veldig godt. I begynnelsen stod den til pynt på badet, for jeg syntes den var nesten for fin til å bruke. Den hadde en nydelig, frisk duft som hang igjen lenge og den hadde et mykt og behagelig skum husker jeg 😊» Inger Marie

Hjertevaffel platte fra Britt Bakkens keramikk

Enda en perle i norsk keramikk kunst. Hjertevaffelplaten er en perfekt blanding av tradisjon og modernisme, kunst og funksjonalitet. Den består av fem fine hjerter som minner om noe ganske smakfult 😉 Den passer godt til å bruke både som underlag, som f.eks bordskåner, eller «bare» til pynt. Den finnes i to fargevarianter: hvit og brun.

Britt lager også andre keramikkprodukter med hjertevaffel-mønster. Utvalget er flott presentert på hennes instagram profil. All keramikken hennes kan kjøpes på flere steder i Valdres eller bestilles rett fra kunstneren via fb, insta eller email brittjbakken@gmail.com.