En av de raskest voksende bedriftene og kanskje atelieret som har fått mest anerkjennelse siden sin oppstart. Hva skyldes berømmelsen? Hva lager de? Og hvem er det som står bak selskapet? Mine kjære lesere, i dag møter vi Gaiamika.

Min lille Gaiamikopp

Min lille kopp står på bordet og presenterer seg kjempefint. Den er i en naturlig farge med  beige prikker på utsiden og rosa maling innvendig. Den er blitt dekorert med små brune flekker som ligner på de deilige, duftende, små tørkede blomstene som lå inne i boksen da jeg fikk den.

Måten kruset ble pakket fortjener et bilde for seg selv, men jeg må innrømme at jeg var så spent på å se den lille skatten som lå i boksen at jeg først pakket den ut, og tenkte etterpå at neste gang må jeg være flinkere til å vise dere hvordan kan man gjøre åpningen av et produktet til en fantastisk opplevelse 😉

Tilbake til koppen, den er herlig liten (180ml), og navnet «cortado» antyder hva som er det beste å bruke den til. Men om man er mer glad i te enn i espresso, passer den like godt til en grønn te, ettersom den er på størrelse med asiatiske tekopper også.

Gaiamika stil

Jeg hadde aldri tenkt at jeg ville valgt en sånn prikkete rosa kopp til meg selv, men da jeg så den, visste jeg fra første stund at dette er noe som kunne lyse opp tøffere stunder. Og sånn er det blitt: kruset bringer alltid en liten krusning av glede og smil.

Optimisme og originalitet er noe som representeres i all Gaiamikas keramikk.

Gründerne til bedriften, to venninner som begge heter Aleksandra, tar hovedsakelig inspirasjon fra naturen. Navnet til bedriften baserte de på den greske gudinnen av Jorden, Gaia. Balanse, enhet med naturen, samtykke med seg selv, hverandre og verden rundt er for begge kvinnene begreper som følger både livets og keramikkens stil.

Gaiamikas karakteristiske lyse pastellfarger gjenspeiler perfekt både de gode vibbene som kunstnerne vil dele med oss andre og har blitt et særegent kjennemerke til bedriften. Jeg beundrer hvordan skaperne har klart å lage ting så magiske og søte uten at de har blitt smakløse, men derimot harmoniske. Kunsten skiller seg virkelig fra andres keramikkprodukter. Den er behagelige å se på og sprer rett og slett bare glede.

Et spennende tilbud

Allerede nå har Gaiamika kommet med et bredt utvalg «vanlig» keramikk som krus, tallerkener, potter, vaser, skåler… alt, selvfølgelig, i sin karakteristiske lyse, lykkelige stil. Aleksandraene liker å leke med farger og former, og det som er enda mer spennende, er at de har hodene fulle av interessante produkt-ideer. Blant de helt spesielle nyskapningene finnes det yerbakopper, hjerte-mugger, vin- og kaffekanner, redskappsholdere med dreneringshull, og mye, mye mer. Jeg anbefaler virkelig å ta en titt og utforske stadig flere nye produkter som dukker opp på deres instagram side selv. Kontoen har blitt drevet på en veldig fin og behagelig måte som viser at det ikke er en tilfeldighet at de har fått så mange følgere så raskt 😉.

Aleksandraene har forberedt noe mer for oss. De deler sin kunnskap og glede også gjennom keramikk-kurs. Du kan finne informasjon om dem på Gaiamika sin facebook side og instagram.

En lys fremtid

De har også mange planer for fremtiden.

En av ideene jeg venter på med spenning er deres egne selvlagde unike emaljer. En av Alexandraene er utdannet kjemiker, så de tenker å lage noe som et lite Gaiamika-laboratorium! Det skal bli kult!

En annen ting jeg brenner meg til, er et verksted hvor folk kan komme for å lage sin egen keramikk når som helst. Det ville vært utrolig flott for folk som ikke har noe sted å slippe kreativiteten løs, for de som ikke har pottemakerhjul selv, og for de som har lyst til å møte andre som er interessert i keramikk og nyte kreativ tid sammen. Jeg må innrømme at jeg allerede kan forestille meg hvor hyggelig stemning det ville vært der og håper å bli med en gang!

Jeg skal informere dere når jeg får beskjed om at noen av ideene har blitt realisert 😄 For nå, om dere har lyst til å finne noe som kan lyse opp hverdagen deres, eller kanskje deres kjære sin, ta en titt på Gaiamika sin instagram, facebook eller etsy profil og nyt øyeblikkene 😊