La oss feire Isbjørnsdag(ene) og sammen beskytte symbolet på Arktis!

Flere norske bedrifter og kunstnere har kommet sammen for å støtte bevaringen av isbjørnene! Hver av dem har bestemt seg for å donere en del av overskuddet sitt fra sine isbjørn-produkter til WWF Norge sitt arbeid.Du kan bidra i saken ved å kjøpe et isbjørn-produkt i løpet av uke 8. Gjerne trykk på hvert navn for å bli sendt videre.

Aron Willems

Aron er en kunstner fra Bergen som er glad i naturen og opptatt av dyrevelferd. For å skape bildene sine pleier han å bruke forskjellige teknikker, som for eksempel trykk i D.G.A (Digital Graphic Artwork). Bildene han lager på denne måten er en kombinasjon av tradisjonelle og digitale teknikker som blir både uttrykksfull og moderne. De fleste av dem inspireres, ikke med tilfeldighet, av norske, truede dyr. Dyrene fremstilles både kraftige, men også sårbare, noe som gjenspeiler tanken bak bildene helt perfekt: vi må ta vare på arven vår. Det finnes to isbjørn-trykk laget på kunstpapir i 100% bomull med størrelsen 30×40. Hele uke 8. vil Aron donere hele 50% av overskuddet fra dem til WWF.

Obs! Aron Willems lagde en spesiell rabattkode til mine lesere! Ved kjøp av hans kunst, bruk koden “Norskeprodukter2021” og få gratis frakt! 😍

Blå Blomst

Håndlagde ulltøfler som tar form av en søt isbjørn laget av Svetlana Skrigestad. De lages av tovet ull fra norsk sau. De har en tykk såle av filt som hjelper for å ikke skli og å holde føttene varme. Tøflene lages i forskjellige størrelser, fra 36 til 44. Blå blomst spesialiserer seg i tovede produkter, og om du ønsker å lese mer om ulltøflene sine egenskaper, kan du gjerne lese mer om dem på Svetlana sin nettbutikk her. I løpet av hele uke 8 vil 5% av overskuddet fra isbjørntøflene gå til WWF.

Buodd Tinn

Buodd Tinn spesialiserer seg på håndlagde smykker i tinn. De fleste av dem inspireres av norsk kultur og natur. Blant dem finnes det pynt med isbjørn: brosjer og øredobber. Krokene til ørepyntene lages av sølv, så de er komfortable å ha på. Alle produktene kommer i gaveesker. Hans Arne Buodd, som står bak firmaet, vil donere 10% av overskuddet fra isbjørn-smykkene til WWF i løpet av både uke 8 og 9! Obs! Om du bestiller flere enn ett produkt, vil du ikke betale for frakt.

Northern Paws Svalbard

Merket med kanskje det største utvalget av isbjørn-produkter. Rhiannon, som står bak Northern Paws Svalbard, er lidenskapelig opptatt av Arktis sin natur. Det gjenspeiles i hennes kunst og turer som arktisk naturguide. Isbjørner har en kjempeviktig plass i hjertet hennes. Hun har månedlig støttet WWF sitt arbeid for å beskytte dem helt fra hun var 7 år gammel! Det var også en av grunnene for at hun flyttet til Svalbard. Isbjørnmotiv gjentas ofte på Northern Paws Svalbard sine produkter, som blant annet gratulasjonskort og bilder med akvarellmalerier på, klistremerker, pin-merker, nøkkelringer i tre og glassunderlag. I løpet av helgen uke 8. doneres 20%  av overskuddet fra isbjørn-produktene til WWF.

Svalbardjewels

Hos Svalbardjewels finnes det største utvalget av smykker inspirert av Norges nordligste skjærgård. Eierne til bedriften forelsket seg i Svalbard fra første øyeblikk og har fra da til nå bodd der. De både designer og importerer forskjellige typer bijouteri. Alle produktene deres lages av rustfritt stål, så de er holdbare og mister ikke fargen.

Isbjørn-øredobbene er et eksempel på Svalbardjewels eget design. De finnes i tre fargevarianter: sølv, gull og rosa gull. Fra 22. frem til 27. februar vil Svalbardjewels donere 10% av overskuddet av dem til WWF.

Svavarsson Design Lab

Produkter i trefinér designet og laget med laserbehandling av Kristjan Svavarsson, en landskapsarkitekt på Spitsbergen. Alle produktene er inspirert av lokal natur, så det skulle ikke mangle at noen av dem også finnes med isbjørnmotiv. Isbjørn-figurer er noe som skiller seg ut. De har et flott design og de lages på en smart måte som gjør at man kan montere dem selv. I løpet av helgen uke 8. vil 25% av overskuddet fra både dem og isbjørn-anheng gå til WWF.