Det finnes et loft på Sørlandet hvor to flinke kvinner skaper flotte såper med liv og sjel. Såpene lages for hånd med naturlige ingredienser. De skiller seg ut med et fantastisk fargerikt utseende, deilig lukt og hudvennlighet. Du kan gjenkjenne dem etter stemplet “Ka-Ca såper” logoen.

Begynnelsen

Det er ikke lett å konkurrere med store kosmetiske bedrifter. Man trenger mye erfaring og tålmodighet for å lykkes; Kari Anne Candasamy har begge deler, samt en kunstnerisk sans, mye kjærlighet og en fantastisk svigerdatter.

Allerede fra begynnelsen fikk såpene til Kari Anne mye anerkjennelse. Hun og svigerdatteren (som pakker såpene) presenterte resultatet av arbeidet deres på Kjerringtorget; et årlig marked hvor kvinner kan vise håndlagde produktene sine ut, og resultatet endte med Solsikkeprisen!

«Juryen var fasinert av produktene, både innhold og utseende. Helsebringende produkter, fra naturen. Hun har gode muligheter til å videreutvikle sin bedrift.» 

Dette resulterte i at Kari Anne fikk en økonomisk støtte som har hjulpet henne å forvandle arbeidet fra et hobbyverksted til Såpeloftet, en effektiv familiebedrift.

Bredt utvalg

Du kan finne Ka-Ca såper laget med masse forskjellige og spennende ingredienser, bl.a. nellik, kaffe, pastellrosa leire og til og med øl! Såpene inneholder også forskjellige fantastiske eteriske oljer, for eksempel fra orientale may chang og patchouli, og mer lokale planter som bjørnebær og einebær. Noen av såpene har en lett skrubbende effekt grunnet interessante ingredienser som valmuefrø og teblader. Andre ingredienser som kokosolje, sheasmørolje og pastellrosa leire, er alle økologiske. Såpeloftet legger vekt på å bruke naturlige stoffer som gjør huden det best mulig og la den ren, fuktig og hyggelig velduftende.

Viser fram Norge

Kari Anne tenkte også å vise de fantastiske norske såpene til utenlandske, og har forberedt en turist-versjon av Ka-Ca såpe. Det kalles Soaps of Norway. Hver såpe fra “Soaps of Norway” har sitt egne spesielle navn og bilde på emballasjen som er inspirert av norsk natur og kultur. Dessuten finnes det utfyllende tekst på innsiden på engelsk om de spesifikke temaene, slik at alle kan bli bedre kjent, ikke bare med norske produkter, men også med alle de små flotte fenomenene som finnes i Norge. 

Les Soaps of Norway sin produktanmeldelse her

Ekstra

Det finnes også andre, mer spesifikke såper hos Ka-Ca såpe. Trenger du en sterk skrubbeffekt? Da kan Loofah-skrubb kanskje være noe for deg. Vil du ha et velordnet skjegg? Da kan du ta en titt på de tre forskjellige typene av Ka-Ca barbersåper. 

Såpeloftet tilbyr også noe hjemmelaget kosmetikk som: lavendel bodybutter, mykgjørende fotbalsam, «fotbomber» i form av hjerter, samt hva som fasinerer meg mest: «shampoo-disc», en miljøvennlig sjampo i fast form.

Og til slutt en overraskelse

Det er interessant å lese om kosmetikk, men det er enda mer spennende å prøve dem. Derfor har jeg forberedt en liten konkurranse hvor dere kan vinne en såpe fra såpeloftet!  For å delta må dere kun finne meg på instagram @norskeprodukter og bli med på konkurransen som står under Ka-Ca såper bildet 😊