Har dere noensinne prøvd en olje fra kaktus? Ja, det finnes noe sånt, og til og med lages den av en norsk bedrift kalt Liquid Gold. Men hva bruker man den til? Hvordan er produktet? Les dagens innlegg for å finne ut mer.

Tips fra hete land

Fikenkaktusen har blitt kjent og brukt i Mellom- og Sør-Amerika i mange århundrer, men det var Berbere som fokuserte på dens kosmetiske egenskaper. Berberne måtte takle hudproblemer forårsaket av tørt og varmt afrikansk klima. Kaktusoljen virket som en perfekt kosmetikk i disse krevende forholdene.

Kunnskapen om oljen har blitt spredt gjennom Norge de siste årene takket være Fauzi Fariss, en nordmann av marokkansk opprinnelse, og gründeren til den kosmetiske bedriften Liquid Gold. Fauzi deler både kunnskap samlet gjennom generasjoner fra sine forfedre, og i form av Liquid Golds kaktusolje.

For hva bruker man kaktusolje til

Det viser seg at oljen til fikenkaktusen er utrolig rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter, noe som gjør den perfekt til krevende hudbehov. Virkningene av oljen som gjentas oftest er redusering og forebygging av rynker, lett pigmentering, mørke flekker, poser og mørke ringer under øynene. Den stimulerer utrolig godt cellefornyelse, og er derfor best kjent for revitalisering av tørr og moden hud.

Men etter hvert nye innlegg jeg leser om olje fra fikenkaktus, finner jeg faktisk enda flere bruksområder for den. Det sies at den behandler negler, tørt hår, arr, strekkmerker, akne, eksem, psoriasis, og at den er en perfekt sminkegrunning… bare for å nevne noen av dem.

Det som er spennende er at den kan brukes av folk med alle slags hudtyper, alle aldre og alle kjønn.

Kaktusoljen i bruk av tjueåringer

Alle informasjon jeg har fått om kaktusoljen gjorde meg begeistret for å prøve den selv. Jeg er under 30, så jeg vil tro at min hud ikke er “moden” ennå, og jeg liker fortsatt mine små rynker 😅 Så for hva vil jeg egentlig bruke den til da? Varmere dager kommer, og om sommeren blir så varm som de siste årene, så vil jeg trenge noe som kan behandle min tørre, solbrune hud og varmetrøtte hår. Pleie av lepper, negler og arr er noe som jeg også tenker på. Dessuten har jeg gått under to svangerskap og amming, så min hud er definitivt påvirket av denne hormonbomben av en forvandling.

Det første inntrykket

Etter den første prøvingen kan jeg fortelle dere at oljen absorberer overraskende raskt i huden, og etterlater den umiddelbart myk og skinnende. Den har en veldig subtil duft som gjør den behagelig å bruke uavhengig av duft-preferanser.

Jeg bestemte meg for å bruke den på ansiktet og mine sprukne lepper. Det anbefales å bare bruke noen få dråper av oljen, noe jeg trodde var litt lite, men jeg ble svært positivt overrasket da jeg klarte å dekke hele ansiktet med bare 3 dråper. For å gjøre slik doseringen enklere, så er lokket på Liquid Gold sin flaske en pipette.

Oljen gjorde huden fuktig flere timer. Jeg liker ikke i hele tatt det fettete laget på leppene som ligger etter bruken av noen leppestift eller lipgloss, så jeg ble kjempefornøyd at det ikke skjedde denne gangen, og at leppene mine ble fuktige uten denne effekten. Ansiktshuden min ble fuktig, og fortsatt pustende, uten en blank overflate.

Ren og pen

Selvfølgelig, for å se langtidseffekten bør man bruke kosmetikk maaange ganger. Jeg liker derfor at Liquid Gold markerer hvor viktig det er for demdet er å lage produktene uten bivirkninger, som helbreder og forhindrer fremtidige plager, ikke bare maskerer imperfeksjoner en stund. For å oppnå den beste effekten og kvaliteten så kaldpresser de planter fra økologiske plantasjer. Og for å forsikre kundene om at oljene deres virkelig er 100% rene, naturlige og økologiske, har de søkt om internasjonalt anerkjente sertifikater som Debio, USDA Organic og Ecocert.

En ansvarlig bedrift

Liquid Gold stoppet ikke «bare» med alt dette, men har også tatt et modig og skikkelig viktig (ikke så vanlig enda) skritt fremover. De forstår at som bedrift og produsent er DE ansvarlige for å sørge for bærekraftig produksjon, rettferdig handel, cruelty-free og zero-waste. Og det digger jeg! Om du har lyst til å lese om hvordan de sørger for det, så kan du gjerne lese kapittelet «Liquid Gold som bærekraftig» her.

Enda mer

Du kan bli enda bedre kjent med bedriften, oljenes egenskaper og bærekraftig utvikling på Liquid Gold sin youtube kanal, facebook og instagram, og kjøpe din favoritt hos LG sin nettside. Det finnes to typer oljer tilgjengelige akkurat nå, men bedriften jobber med å introdusere to nye oljer til, noe jeg er spent på!