Lisa Syltetøy er en familiebedrift med en lang historie som går tilbake til 1940. De har spesialisert seg på syltetøy, saft og gelé, men deres erfaring er imponerende mye bredere enn det. Det inkluderer barnemat, supper, sjokoladesirup, chutneys, konsentrater, juice, saft, pesto, pureer, salsa, sauser, kakefyll, fruktkompotter, kakefyll. Dessuten har de eksperimentert med forskjellige typer av sitt hovedprodukt: syltetøy lett, fryst, sukkerfritt, økologisk (Debiogodkjent), kokt, lettkokt, rørt, finmoset, tykt, tynt eller bakefast.

«Produkter etter skreddersøm»

Hva gjør produktene til Lisa syltetøy spesielle? De produseres i små porsjoner «for å ivareta bærenes gode smak, konsistens og farge.» og i små produktserier. «Vi raskt kan omstille vår fleksible maskinpark og arbeids – stokk» forklarer Lisa syltetøy. Denne åpenheten for nye utfordringer gjør bedriften godt forberedt for å jobbe med nye spennende prosjekter med både faste kunder og potensielle nye samarbeid.

Aktuell tilbud

Lisa Syltetøy

Nå for tiden er det mulig å velge mellom 28 forskjellige typer syltetøy. Mens noen av dem (som blåbær, bringebær og jordbærsyltetøy) er perfekte for de som er glad i tradisjonelle smaker, så er andre helt unike! De som jeg skrev på min «må prøve» liste er bjørnebærsyltetøy, boysenbærsyltetøy, solbærsyltetøy og stikkelsbærsyltetøy. Til min positive overraskelse fant jeg også syltetøyer som minner meg om barndommen, og som ikke er lett å finne i en vanlig norsk butikk: aprikossyltetøy og plommesyltetøy (nam!). Jeg må innrømme at jeg er litt trist over ikke å finne økologiske og sukkerfrie syltetøyer på nettbutikk, som Lisa pleide å lage. Jeg håper at de skal snart tilbake!

De fleste syltetøyene lages med opptil 60% frukt, som setter dem på en høy posisjon blant konkurrenters produkter. De selges i kjempepraktiske glasskrukker på 420 gram. Jeg liker dem så godt fordi de har en bred hals, som gjør det enkelt å skrape deilige syltetøysrester ut av krokken med skje, uten å unødvendig bli full av syltetøy på fingrene. Dessuten er de kjempefine. På en side har den minimalistisk grafikken av tegnede frukter på etiketten et moderne og friskt utseende, men på en annen side minner den meg om en god retrostil. Blå-hvit rutete lokk, og informasjonen om at Lisa syltetøyet har vært produsert siden 1940, gjør at hele produkter bringer tankene mine på bestemors hjemmelagde syltetøy og gjør dem koselige å ha i kjøkkenskapet.

Lisa Gourmet

Det finnes 14 forskjellige produkter av Lisa Gourmet sin Serie: 9 gelé, 4 rørte og ett syltetøy. De selges i glasskrukker på 280g. De er som regel søtere enn syltetøy og halvgjennomsiktige. Her kan du velge blant luksuriøse smaker som rødvin, mint og til og med akevitt.

Lisa Saft

De selges i 6 smak-varianter i flasker på 750ml. De lages av 45g saft per 100ml.

Hvordan får man tak i det

Så hvordan man kan kjøpe kanskje Norges beste syltetøy og de andre produktene til Lisa syltetøy?

Først og fremst anbefaler jeg Lisa sin nettbutikk for de som liker å kjøpe raskt på nett (det kan være lurt spesielt i denne corona-tiden)

Bildet fra Lisa syltetøy sin nettside

Fabrikkens butikk som ligger i Bærum. Det er utrolig flott å få muligheten til å kjøpe produktene rett fra fabrikken, ikke bare på grunn av prisen, men også fordi du med 200% sikkerhet vet at de lagres under ideelle forhold og at de er ferske. Og kanskje du er heldig og har muligheten til å kjøpe en helt uvanlig serie (for eksempel var det mulig å kjøpe appelsinsyltetøy med kanel og nellik og pæresyltetøy med honning, kanel og anis før jul). Det er også mulig å kjøpe kjempestore pakninger av syltetøy på 3kg!

Delikatesse Gutta på Haugen og Fagerborg Delikatesse, begge to i Oslo; Kaffebønna Bakeriutsalg i Tromsø

Centra Centra Høvik, Jacobs Holtet, Ultra Colosseum

Butikk Rema1000, Meny, Ultra, Joker, Spar, CC Mat, Eurospar, Helgø Meny – se detaljert liste her.


Dette kan interessere deg: