I denne merkelige tiden når vi ikke kan fysisk reise, kan vi fortsatt reise til alle disse fine stedene vi har besøkt, i tankene. Det har jeg gjort også, og da husket jeg en liten høsttur til Volda hvor ble jeg kjent med den lille  familiebedriften M.E and mum. Produktene til dette sunnmørske selskapet minner meg om den lille turen til det vakre stedet.

M.E and mum spesialiserer seg på barne- og dameklær, og i naturlige, ekstrem-milde såper. Bak bedriften står Ellen og hennes lille inspirasjon; datteren Mathea Emilie.

Av barneklær finner du boddy, bukser, gensere, kjoler, skjørt, t-skjorter, sokker, og hva som er det mest interessante for meg: leggings med skjørt, og kåper. Kåpene lages av ull, så de er behagelig å ta på, samt at de passer fint til forskjellige kroppstyper. De har ståkrage og dobbeltknapper foran (modeller med fine treknapper og søte hjerteknapper tilbys akkurat nå) som hjelper å holde barnet varmt. De utvides i bunnen som en kjole og har lommer på begge sidene i mellom frillsene. Det gjør dem elegante, jentete og komfortable, alt i ett. Og til dette: ullet som kåpene lages av kjøpes hos oslobedriften Rainbow Tekstil. Så ved å handle hos M.E and mum støtter man faktisk to norske bedrifter.

Til damer: M.E and mum tilbyr gensere, kjoler og skjørt. Aktuelle tilbud kan sjekkes på M.E and mum sin nettside og facebook. Men om du ønsker enda mer unike klær, kan du bli inspirert av det aktuelle utvalget vist på siden og finne ditt eget tøystykke etter eget ønske. Ellen forteller at det hun liker best er å sy på bestilling: da kan kjøper velge sitt favoritt stoff og forteller sine mål som Ellen kan skape klær som passer perfekt til nettopp kjøperen. Du kan finne mer informasjon på nettsiden under kategorien “skreddersøm”.

M.E and mum selger også sine egne naturlige såper. Hvorfor denne overraskende kombinasjonen med salg av både såper og klær? Ellen avslører at dattera hennes fikk påvist atopisk eksem og det var umulig å finne en såpe som var mild nok som ikke tørket og skadet huden hennes. Da bestemte Ellen seg for å begynne med egne såper. De ble naturlige og ekstra milde, og de virket. Fra da begynte hun å distribuere dem og hjelpe andre med veldig sensitiv hud.

Blomster og eksotiske frukter står i såpenes fokus; man kan velge såper laget av appelsin, mango, ringblomst, kakao, men også av mer lokale blåbær og lavendel. Alle såpene inneholder verken parabener, konserveringsmidler, kunstige farger eller kunstige dufter. 

Jeg har hatt en mulighet til å teste en av dem og resultatene har tilfredsstilt meg. Min appelsin såpe har et kjempefint, unikt utseende som viser Ellen sitt håndarbeid. I mitt tilfelle har såpen tatt form av en søt hvit femkornbladet blomst. Såpen er faktisk hva Ellen påstår; komfortabelt delikat, den gjør huden ren og myk, samt forhindrer irritasjon. Jeg må innrømme at med det første var jeg litt skeptisk til appelsin som ingrediens til såpen. Jeg er veldig kresen med lukter og jeg forventet en sterk appelsinduft, som kunne vært for søt til meg. Men, til min overraskelse, såpens lukt er faktisk veldig mild, som gjør den vennlig for alle, uansett luktesans. Så om du til vanlig kommer til kosmetikkbutikken, letende etter naturlige valg uten parfyme, så anbefaler vi å prøve denne 😊Dette kan interessere deg: