Hei igjen etter en lang sommerferie! Har dere også ladet batteriene i løpet av sommeren og forbereder dere for kaldere og mørkere tider? Kanskje kjøpt noe som skal minne dere om solfylte sommerdager og gjøre kommende dager lettere? Jeg har funnet noe slikt, og det er…

en såpe! Men det er ikke en vanlig såpe. Den kalles Midnight Sun og lages for hånd fra bunnen av i det lille sørlandske såpeverkstedet Såpeloftet.

Utseende

Når du ser på den kan den minne om et maleri: med sine oransjerosa og hvite farger som blandes sammen, og med små svarte prikker som utfyller designet til et lite kunstverk. Såpestykket er stemplet med Soaps of Norway logoen, noe som gir en elegant helhet.

Duft

Duften er den første som traff meg når jeg åpnet pakken: såpen lukter herlig forfriskende, såå deilig! Det passer perfekt både til varme sommerdager når man vil føle seg frisk, og mørke vinterdager når man vil våkne opp fra vintersløvhet. Slik duft liker jeg å ha på meg også når jeg driver med sport fordi den gir kroppen ny energi etter tøffe anstrengelser.

Ingredienser

En såpe som er håndlaget fra bunnen av trenger egentlig bare tre ingredienser: olje, lut og vann. Men disse tre ingrediensene kan varieres i det uendelige og andre ingredienser tilføres, som for eksempel duft og farge. I Midnight Sun brukes en blanding av fem forskjellige baseoljer og plantesmør. Den karakteristiske, friske sommerlige duften skyldes en blanding av appelsin, lavendel og may chang eteriske oljer. De fine svarte prikkene som sees på såpestykke er valmuefrø som gir en lett skrubbende effekt.

I håndlaget såpe omdannes noe av fettet helt naturlig til glyserin. Dette gjør at naturlige såper, som Midnight Sun, holder huden både ren og fuktig.

Miljøvennlig

Emballasjen til såpen er miljøvennlig, laget med bølgepapp og papiretikett. Såpen er ikke testet på dyr. Palmeoljen som brukes kommer fra en palmeoljeplantasjer som er sertifisert bærekraftig. Kokosoljen og sheasmøroljen er økologiske.

Perfekt Gave

Navnet og etiketten til Midnight Sun er skrevet på engelsk, navnet tas fra norsk natur, etiketten har et fint bilde av midnattsolen på utsiden og utfyllende tekst om midnattsol på innsiden. Dette gjør at såpen ser for meg ut som en perfekt gave, spesielt til utenlandske venner. Dessuten er såpen pen, lukter deilig, er kjempe god mot huden, og selvfølgelig, laget i Norge. 

Hint! Vil du gi Midnight Sun såpe til en norsk venn? Da kan du finne en helt norsk versjon i den norske Ka-Ca såpe-serien til Såpeloftet. Den kalles Harmoni og har norsk beskrivelse på etiketten.