Magiske interiørprodukter skapet av mystisk rekved

Trevirke forlatt av bølgene på strendene: mens det for mange kun virker som avfall, er det for kunstneren fra Nenastore, et materiale som forvandles til flotte interiørprodukter.

«Det tok meg 30 år å få øynene opp for treverket som lå der, kreativiteten min hadde bygget seg opp og håndverkeren i meg ble skapt.» – forteller Nena Mari som står bak merket.

Drivved karakteriseres av en uregelmessig struktur og ett rått utseende. Dets høye saltinnhold gjør den mer motstandsdyktig mot råte. Dessuten omgir den en underlig magisk aura.

«Denne trebiten er et trevirke som blir skyllet opp i fjæra etter å ha drevet rundt i havet. Ingen vet hvor den kommer fra eller er blitt brukt til. Kanskje en båt som har forlist eller et naust er blitt tatt av stormen?» – tenker Nena Mari.

Naturlig materiell, bærekraftig produksjon, gjenbruk som står i harmoni med naturen, jordfarger… alt det gjør at Nenastore sine interiørprodukter ikke bare er fine, men står også i tråd med de største designbølgene i 2020.

Sortimentet

Blant Nenastore sine produkter finnes det dekorasjoner, lysestaker, fjøler, hyller, knaggrekker, skilter skrevet på nordnorsk, og til og med nøkkelringer.

Det karakteristiske motivet er en hus-form, noe som minner om hvor godt er å ha det koselig hjemme.

Min favoritten er en hus-formet rekved med dekorstein i glass. Det var dette som tiltrakk min oppmerksomhet for Nenastore i begynnelsen og har siden stått på min «vil ha» liste.

I de kommende månedene planlegger Nenastore å skape flere nye produkter som hyller, skilter og lamper.

Fra min side

Selv om Nenastore tilbyr mange fine interessante produkter, var den første tingen jeg kjøpte på spesialbestilling. Jeg kjøpte den fordi jeg lette etter noe helt spesielt for en bursdagsgave til samboeren min. Jeg spurte håndverkeren etter en boks hvor jeg kunne legge brev og bilder fra familien og venner. Jeg spesifiserte ikke mange ting: jeg ville heller la kunstneren gjøre rom for sin egen kreativitet. Jeg visste i alle fall at jeg trengte noe unikt, langtlevende og maskulint.

Effekten gledet meg veldig: størrelsen var godt, trematerialet fantastisk og boksens massive utseende antydet fra første øyeblikk at boksen gjemmer på innsiden en «skatt». Det var veldig spennende å se hvordan kunstneren gjorde drivved om til en kunstnerisk boks, kun ett av sitt slag.

Hvor kan jeg få det?

Kunstverket til Nenastore finnes på Nenastore sin nettbutikk, men også i lokale nisjebutikker på Vesterålen: Hos Lise i Langesund og Mormors på Stokmarknes. Du kan også komme til en av Vesterålen sine markeder og messer hvor Nenastore preseneterer et større utvalg av sine produkter. Da skal du ha også muligheten til å snakke med skaperen selv 😊

Noe ekstra

En kjempehyggelig overraskelse fra Nenastore til mine leserne: nå har dere mulighet til å sjekke selv hvor nydelige et av interiørproduktene til Nenastore er ved å prøve å vinne en unik telysholder av drivved!


Dette kan interessere deg: