Det er ikke ofte at redesignede klær blir til noe stilig. De er bærekraftige, fargerike og koselige, men det kan virke som at miljøvennlige klær ofte møter problemer med å gi et inntrykk av kvalitet og eleganse. Heldigvis, er det stadig flere designere som jobber hardt for å forbedre dette utsagnet og viser oss at det ikke må være sånn. Siri Anette Nordby er en av dem.

Siri designer og syr klær og tilbehør. Redesignede ullkjoler er hovedproduktet til hennes merke Siano.

Et lidenskap som har vokst hele livet

Å sy er en ren glede for Siri, og vi kan se det fra begynnelsen. Hennes syerske historie begynte da hun var veldig liten. Så liten at hun måtte stå foran symaskinen til mammaen sin for å prøve å sy, for hun rakk ikke ned til pedalen når hun satt (som faktisk er en av de søteste historiene jeg har hørt :D). Den store lidenskapen har utviklet seg gjennom mange år og har gitt Siri en jevn hånd i syingen. Over tid har prosjektene hennes blitt mer og mer dominert av redesign.

Bestemors minnesmerke

Kjolene til Siano redesignes av strikkede kofter og gensere. Ideen med å bruke nøyaktig norske kofter kom fra syerskens bestemors kjære setesdalskofte. Den var for slitt til å bruke videre, men også for fin og for sentimental for bare å kaste bort. Å gi den et nytt liv virket som en perfekt løsning: slik kunne minnene om bestemoren gå i arv og nye brukere får mulighet til å føle seg like komfortabel i det nye klesplagget som hun gjorde. Slik ble den første kjolen til, og ga opphav til en fantastiske bærekraftig samling av klær.

En klassisk kjole

Sianos kjoler består av materialdeler med mønster som vanligvis er sydd på brystet, enden på ermene, lommene og kragen, og resten av ensfargede ullstoff. Dette stoffet balanserer mønsteret og gir helheten en godt harmoni. Siano syr kjoler i flere former som kan enkelt tilpasses til forskjellige kroppstyper, og det er kjoler med prinsessesøm og korte ermer som gir den elegansen jeg har lett etter. La oss ta en nærmere titt på kjolen som falt best i min smak.

Hanna kjole

Hanna kjolen sjarmerte meg med sine enkle og rene former og farger. Først ting som fanger blikket når man ser den er et norsk tofarget mønster på bærestykket. Det ble tatt fra ryggen til en natur/svart setesdalskofte. Resten av kjolen ble sydd av et matchende natur-ullstoff. Setesdalsmønsteret gjentas inni lommene, som fullfører komposisjonen.

Jeg må nevne disse lommene, fordi jeg er kjempefornøyd med dem. Det er ofte at det ikke finnes, eller at det er kun veldig små upraktiske lommer i kvinneklær. Hanna kjolen sine lommene er store og komfortable, og sys på en måte som ikke påvirker kjolens klassiske form. En av årsakene til dette er veldig nøyaktig sydde sømmer. Disse sømmene, i kombinasjon med et tøft, solid stoff, gir en følelse av at klesplagget er av høy kvalitet og ble skapt for å vare.

Alt dette presenteres så fint og stilig! Kjolen er nøye og elegant, men fortsatt laget med kunstnerisk sjel. Fra første bruk visste jeg at den ville både være nyttig på forretningsmøter (spesielt på internasjonale messer), til teater, til fest, på kaféen, men også hjemme.

Din egen kjole

På grunn av egenskapene til ull, er kjolen varm og passer perfekt akkurat nå, til vår/høstsesong. Om du også har lyst til å få din redesignet bærekraftig kjole fra Siano, du kan sjekke ut de siste Siano prosjekter på facebook, instagram og blogg, og finne din favoritt kjole hos siano.no eller Atelier E i Lillesand, Agder.