Flere som liker å spise is ikke bare på sommer, men også i kuldetiden, som jeg? 😉 2020 kommer snart til en slutt, så det er på tide å oppsummere de veganske is-nyhetene fra dette året!

Er dere kjent med alle disse? Hvordan liker dere dem? Under hver nyhet skriver jeg min og min samboers subjektiv mening om hver is og dere er veldig velkomne til å delta i denne veganske is-testen! Om du har prøvd noen av disse, så husk å legg igjen en kommentar i kommentarfeltet 😊

Først og fremst har 2020 vært et svært godt år for veganere. Kulinaris, Diplom Is og Hennig Olsen har faktisk tenkt på de som ikke kan, eller ikke vil spise mat som kommer fra dyr. Den siste bedriften fortjener en stooor tusen takk, ettersom den kom med 4 veganske nyheter! Dessuten tok Hennig Olsen et skritt fremover ved å introdusere sine nye 100% resirkulerbare emballasjer til ALLE sine småis.

Fruitero Bringebær, Mango og Eple

Husker dere Fruitero Is som jeg skrev om i fjor? Dette året blandet Diplom Is begge sorbettene i en pinne-is, og la til eple. Hele isen består av opptil 80% frukt og bær hvorav eple utgjør 35%, mango (fra forskjellige kilder) 25% og bringebær (fra forskjellige kilder) 20%.

Vår mening: En uvanlig blanding av lokale og eksotiske frukter er et pluss. Vi får litt tyggegummi smaksopplevelse, noe som i akkurat vårt tilfelle ikke er noe vi leter etter.

Nude Mango og Nude Strawberry

Årets Nude fra Hennig Olsen med sin smak av mango og jordbær, og med hele 80% fruktinnhold har den blitt et særegent alternativ til Diplom Is sin Fruitero. Nude er 100% naturlige fruktis. Ingrediensene er fantastiske i sin enkelhet. Nude selges på pinne: Nude Strawberry som småis og Nude Mango i 6-pakning.

Vår mening: Skikkelig fersk og fruktig! Jeg liker konsistens, for isen har ikke for mye vann, som gjør at den ikke er for hard, men tvert imot, saftig og til og med mulig å bite. Dessuten er ingrediensene til Nude så gode at isen blir de første (etter de hjemmelagde) isene jeg ikke er redd å servere/introdusere til lille sjarmtrollet vårt. Kanskje den beste saftisen jeg har noensinne prøvd = anbefales definitivt! Mens jeg foretrekker Nude Mango, liker samboeren min bedre Nude Strawberry, så det er bare å prøve og finne ut hvilken av dem som passer best din smak.

ZerOh! Apple & Kiwi

For de som liker å spise mye is, men ikke liker å se effektene av det i sitt liv 😉 så har Hennig Olsen forberedt en ny smak av ZerOh!. Nå er det mulig å smake «Verdens først is helt uten kalorier og sukker» for tredje gang, med Eple og Kiwi.

Vår mening: Jeg spiser ikke produkter med aspartam, så det tar meg litt tid å prøve. Isen er fersk men vi føler at noe er galt i smaken. Den minner oss om godteri og den føles, selv med naturlige aromaer, veldig kunstig. ZerOh! sitt slagord «a better way to enjoy water» appellerer ikke til oss heller. Vi føler at vann er mye mer velsmakende og hyggeligere å nytte enn isen.

Og hva med den kremete munnfølelsen og delikate smaken av sjokolade, noe noen på et meierifritt kosthold savner?

Crème Mandel Vegan

For dem lagde Hennig Olsen sin Crème Mandel i en ny vegansk versjon. Den består av ris-basert vaniljeis, sjokoladesaus og mandler.

Vår mening: Jeg liker svært godt både mandler, vaniljesmak og sjokoladeis på pinner, så jeg har store forhåpninger fra isen. Den ser godt ut, men risbasen gjør den dessverre flat i smaken. Den etterlater mindre pappfølelse i munnen enn vegansk Krone-Is, men den minner oss om papp likevel. Datteren vår har lyst til å spise den «meeeer» uansett, så den anbefales til de som er mindre sensitive til risbaser enn vi. Jeg setter pris på at noen prøver å lage sånne is i vegansk versjon.

Vegansk sjokoladeis med kakaonibs

Den siste is-nyheten selges i boks, så den er et godt alternativ for is-elskere som slukker iskrem opp 😉 Denne sjokoladeisen fra Kulinaris inneholder ristede kakaonibser med sjokoladetrekk. Den anbefales av Kulinaris også pga. sitt sunn-fett innhold: avokado og rapsolje.


Dette kan interessere deg: